Hae sivustolta:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Laminoitu lasi

Laminoitu lasi valmistetaan kahdesta tai useammasta lasista, jotka liitetään yhteen lujan PVB-kalvon kanssa. Kalvo tekee laminoidusta lasista sitkeän ja vaikeasti rikottavan. Esilaminoinnin jälkeen pysyvä liitos tehdään autoklaavissa korkeassa paineessa ja noin 150 °C lämpötilassa. Erikoiskalvoilla pystytään parantamaan ääneneristävyyttä ja murtumalujuutta. Lasi- ja kalvokerrosten lukumäärää ja paksuutta lisäämällä voidaan kasvattaa lasin suojausominaisuuksia ja voidaan valmistaa esimerkiksi murronsuojalaseja. Värilliset laminoidut lasit valmistetaan float-lasista ja PVB-kalvosta. Kalvovärejä on noin 30 kpl ja värillisiä kalvoja ja laseja voidaan yhdistellä, mikäli halutaan lasi vakioväreistä poikkeavalla värisävyllä.

Suoran laminoidun lasin maksimikoko on 3210 x 6000 mm ja taivutetun lasin maksimikoko on noin 3100 x 4300 mm. Laminoidut turvalasimme täyttävät kansainvälisten standardien, esim. DIN ja EN vaatimukset ja ovat CE-merkittyjä.

Laminoidun lasin käyttökohteita ovat muun muassa julkisivulasit, lattialasit, kaide- ja parvekelasit sekä piilopeilit. Laminoitua turvalasia on saatavana myös taivutettuna ja näitä taivutettuja turvalaseja käytetään esimerkiksi näyteikkunoissa, kaidelasituksissa ja julkisivulasituksissa.