Hae sivustolta:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Karkaistu lasi

Karkaistu lasi valmistetaan kuumentamalla lasi yli 600 °C lämpötilaan, jonka jälkeen se jäähdytetään nopeasti ilmalla, lasin molemmin puolin symmetrisesti. Tällöin lasiin muodostuu esijännitystilanne, jolloin pinnoilla on puristus- ja keskellä vetojännitys. Karkaistun lasin lujuus voi olla jopa 5-kertainen tavalliseen lasiin verrattuna. Rikkoutuessaan karkaistu lasi murtuu pieniksi siruiksi, joissa ei ole terävää reunaa. Lasi voidaan myös laminoida, jolloin sirpaleet pysyvät kalvossa kiinni. Karkaisun jälkeen lasia ei voida enää työstää, joten tarvittavat hionnat, leikkaaminen, reiät ja muut työstöt on tehtävä ennen lasin karkaisua.

Suurin mahdollinen lasikoko on 6000 x 3300 mm. Kaikki Jaakko-Tuote Oy:n karkaistut lasit, suorat ja taivutetut, ovat myös laminointilaatua ja täyttävät DIN- ja EN-standardien vaatimukset ja ovat CE-merkittyjä.

Tyypillisiä karkaistujen lasien käyttökohteita ovat julkisivulasit, tilanjakajalasit, parveke- ja kaidelasitukset sekä urheilutilojen mm. squash-hallien lasit.