Hae sivustolta:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

LukkoJaakko asennusohjeet

1. Asenna ruoteet 200-300 mm välein. Ensimmäinen ruode tulee laittaa kiinni otsalautaan. Ruodelaudaksi suositellaan 32*100 lautaa. Asenna ylin ruode 100mm harjalta (kts. kohta 7).


2. Ennen ensimmäisen katelevyn asentamista asenna räystäslista. Tarkista, että räystäslista on suorassa ja kiinnitä se ruoteeseen.


3. LukkoJaakon asennus aloitetaan aina maasta katsottuna lappeen oikeasta laidasta ja edetään vasemmalle reikärivi edellä.
Laita äänivaimennusnauha jokaisen katelevyn keskelle alkaen toiseksi alimmasta ruoteesta toiseksi ylimpään ruoteeseen.


4. Ensimmäisen katelevyn asentamisessa täytyy olla erittäin huolellinen. Tarkista, että ensimmäinen katelevy on suorassa kulmassa alaräystäslistaan kohden.
Helpoiten suorakulman saa kolmiosta, minkä sivujen pituudet ovat A. 3 metriä, B. 4 metriä, C. 5 metriä.


5. Tarkista, että katelevyn alapäässä oleva taitos jää räystäslistan nokan alle. Vedä levyä harjan suuntaan kunnes nokka on katelevyn taitoksen pohjassa ja kiinnitä katelevy kiinnitysruuveilla ruoteeseen. Katelevyjen alapäät ovat valmiiksi taivutettu.


6. Asenna toinen katelevy ensimmäiseen kiinni ja naputtele niiden saumakohta esimerkiksi kumivasaralla. Tarkista, että etureunat ovat katelevyillä tasan.

7. Katon harjalla tiivistyslistat kiinnitetään katteeseen kiinni kateruuveilla. Älä kiinnitä tiivistyslistoja ruoteeseen, jotta katelevyt pääsevät paremmin elämään.


8. Ensimmäiseen lappeen ohitse menevään katelevyyn piirretään lappeen päätämislinja. Leikkaa katelevy 50mm piirretystä linjasta lappeen suuntaisesti.

9. Asenna lappeelta ylijäänyt osa ensin paikalleen ja kiinnitä kateruuveilla. Tämän jälkeen asenna jäljelle jäänyt katelevyn osa viimeisen kokonaisen levyn saumaan ja voit kiinnittää sen reunasta ruuveilla.

Päätyräystäslistan kiinnittämisen yhteydessä levy kiinnitetään lopullisesti.

10. Asenna päätyräystäslistat alhaalta ylöspäin limittäen listat vähintään 100 mm:n matkalta. Kiinnitä päätyräystäslista kateruuveilla päätyräystäslautoihin ja katelevyihin noin 1000 mm välein. Lyhennä lista yläpäästä sopivan mittaiseksi.

Kiinnitä harjapelti kateruuveilla harjatiivistyslistaan noin metrin välein ja limitä ne noin 50–100 mm.

11. Leikkaa katelevyt jiirin keskilinjasta n. 100mm. Laita liimatiivistemassa katelevyn ja jiirin väliin jiirin suuntaisesti. Katelevyt kiinnitetään alareunasta kateruuveilla pohjalaudoitukseen n. 50mm leikatun reunan yläpuolelta.